Hart voor cultuur

WILA, wereldleider op het gebied van kantpersproductiviteit, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige gereedschappen en systemen om plaatbewerking winstgevender te maken. Sinds de oprichting in Lochem in 1932 heeft het bedrijf zich inmiddels internationaal uitgebreid, met vestigingen in zowel China als de Verenigde Staten.

Maar WILA is meer dan een industrieel bedrijf; het heeft een diepgewortelde culturele betrokkenheid. CEO Hans Willemsen en hoofd inkoop Harry Bonhof erkennen de waarde van kunst en cultuur in een zakelijke context, en namen de verantwoordelijkheid om binnen hun organisatie tegenwicht te bieden aan de industriële omgeving. In hun zoektocht naar een oplossing om kunst en cultuur te integreren in een omgeving gedomineerd door staal, fabrieken en industrieel design, vonden ze in 2000 een waardevolle partner in Business Art Service.

Harmonie

Zelfs als je een werk persoonlijk niet mooi vindt, heeft kunst de kracht om inspiratie en creativiteit op te wekken. Het biedt daarmee meer dan alleen een esthetische toevoeging voor een bedrijf. Bonhof verwoordt het treffend: “De strakke, industriële lijnen van ons product, vloeien naadloos over in abstracte, kleurrijke kunstwerken.” De harmonie tussen de technische precisie van het bedrijf en de verscheidenheid aan expressieve kunstwerken, creëert een unieke omgeving die de creativiteit van de medewerkers stimuleert.

De waarde van de wissel

Het management van WILA is nauw betrokken bij de jaarlijkse kunstwissel en draagt thema's of onderwerpen aan die ze belangrijk vinden om te benadrukken. Deze selectie van nieuwe kunstwerken brengt verfrissing en dat is altijd een bijzonder moment. “Natuurlijk vindt niet iedereen altijd alles even mooi. Maar juist die verschillende meningen leiden tot prikkelende discussies en brengen dynamiek met zich mee. En het mooie van een jaarlijkse kunstwissel is dat de kunst niet permanent hangt.”

Visueel statement

Kunst die een prominente plek inneemt in de entree van een bedrijf, straalt door naar de hele organisatie, stimuleert innovatie en draagt bij aan een gevoel van saamhorigheid. In de entreegang bij de receptie staat dit jaar het werk van kunstenaar Antje Stel centraal. Geïnspireerd door de Russische impressionistische landschapsschilder Alexander Savin, geeft zij haar landschappen een unieke draai. Ze combineert herkenbare vormen met abstracte elementen, en dit uit zich in levendige kleuren en krachtige penseelstreken.

Dit krachtige visuele statement begroet bezoekers, klanten en medewerkers direct bij binnenkomst en fungeert tegelijkertijd als een venster naar de wereld buiten de bedrijfsmuren. De kunstcollectie van WILA weerspiegelt de zorg van het bedrijf voor het welzijn van hun medewerkers en hun diepe waardering voor cultuur. Het bevestigt dat kunst en techniek samen een unieke en inspirerende bedrijfsomgeving kunnen creëren.