Samenwerkingen

Bij Galerie Atelier Herenplaats staat de kunstenaar centraal, niet de beperking
Galerie Atelier Herenplaats in Rotterdam geeft kunstenaars met een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid al ruim 30 jaar een plek om onder professionele begeleiding hun talent te ontwikkelen én te tonen. Niet als dagbesteding, maar als werk.
Wat bekend is geworden onder de term 'outsider art' – kunst van autodidacten buiten de gevestigde kunstwereld –, wordt tegenwoordig steeds vaker erkend als waardevolle kunst met een puurheid die moeilijk te evenaren is. Toch blijven zichtbaarheid en erkenning een uitdaging. Bij Business Art Service geloven we in een inclusieve kunstwereld. Door samen te werken met ateliers als Galerie Atelier Herenplaats dragen we actief bij aan meer waardering en zichtbaarheid voor neurodiverse kunstenaars. In dit artikel lees je over de geschiedenis van outsider art in Nederland, hoe Galerie Atelier Herenplaats uitgroeide tot voorloper in inclusieve kunst, en waarom medeoprichter Richard Bennaars vindt dat de focus niet op het label moet liggen, maar op het werk.
Hoe kunst onze partners inspireert
Kunst is op diverse manieren een verrijking van je bedrijfscultuur. Niet alleen vanwege de visuele aantrekkingskracht, maar ook als een reflectie van de visie en kernwaarden van jouw organisatie. Met een op specifiek op jou afgestemde selectie kunstwerken creëer je een dynamische werkomgeving die niet alleen als inspiratiebron voor je medewerkers dient, maar ook een blijvende indruk achterlaat op bezoekers en klanten.

Kunst als communicatiemiddel
Door kunst in je kantoor te integreren, breng je de boodschap van je bedrijf zonder woorden over op werknemers, bezoekers en potentiële klanten. Ook biedt het de mogelijkheid om verbinding te maken met actuele politieke en maatschappelijke thema's. Het verbinden van kunst met de kernwaarden en identiteit van je bedrijf, heeft een positieve impact op je bedrijfsimago en onderscheidt je van concurrenten.