Kunst op maat

Ben je als organisatie op zoek naar kunst met een specifieke thematiek of functie? Onze experts adviseren en begeleiden je graag in dit proces. Met ons uitgebreide netwerk van kunstenaars en ontwerpers in Nederland en België verbinden we jou als opdrachtgever met deze creatieve professionals. Wij zijn gespecialiseerd in het managen van opdrachten en begeleiden je bij het vinden van de juiste kunstwerken voor jouw organisatie.

Meer weten?

Kunst met een functie

Onze kwaliteitscollectie vormt de kern van Business Art Service. Deze kern bestaat uit hoogwaardige hedendaagse kunst en wordt aangevuld met kunstwerken met specifieke thematiek, zoals maatschappelijk verantwoorde kunst.

Maar daarnaast maken ook kunstwerken met een meer praktische functie deel uit van onze collectie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan akoestische kunst of kunstwerken die fungeren als ruimteverdelers. Ook geëngageerde kunst - kunst die een bepaalde doelgroep aanspreekt -, is onderdeel van de collectie. Indien er meer maatwerk vereist is voor specifieke wensen, kunnen we ook kunstwerken in opdracht laten uitvoeren.

Ontdek ons maatwerk

Elke organisatie is uniek en elke organisatie heeft zijn eigen wensen en behoeften. Soms zijn deze zo specifiek dat kunstwerken uit onze vaste collectie niet aan de vereisten voldoen. Een van onze klanten stond voor zo'n uitdaging: voor de inrichting van hun nieuwe revalidatiecentrum was het management op zoek naar kunst die niet alleen visueel aantrekkelijk was, maar ook was afgestemd op de functie van de organisatie.

Deze instelling biedt diagnostiek en behandeling aan kinderen, jongeren en volwassenen met complexe problemen die hun dagelijks leven beïnvloeden. Velen van hen zijn gevoelig voor prikkels van buitenaf. Een kalme, huiselijke sfeer en een comfortabele omgeving waren daarom van cruciaal belang. Het doel was om met kunstwerken op maat sfeervolle en rustgevende ruimtes te creëren waar cliënten zich ontspannen en veilig voelen.

In samenwerking met kunstenaar Mieke Lucia hebben we een maatwerkvoorstel ontwikkeld. Mieke creëerde een serie kunstwerken van textiel, waarin functionaliteit centraal staat. Door het gebruik van materialen zoals wol, wordt de sfeer in de ruimte verzacht, de geluiden gedempt en zintuigen op positieve wijze geprikkeld.

2020 11 17 12 01 12 Voorstel BASxMiekeLucia 9 6 Beveiligde weergave PowerPoint CAR Oostakker sep2020 DR 2 CAR Oostakker sep2020 TL1 3 CAR Oostakker sep2020 VR 3

Benieuwd naar de impact van kunst op jouw organisatie?

In onze brochure 'De kracht van kunst in het kantoor - van werken naar ontmoeten' benadrukken we de waarde van kunst in het bedrijfsleven en laten we zien hoe kunst kan bijdragen aan het succes van jouw organisatie.