Een bedrijfscollectie als reflectie van jouw organisatie

Een bedrijfscollectie is een verrijking van je bedrijfscultuur. Niet alleen vanwege de visuele aantrekkingskracht, maar ook als een reflectie van de visie en kernwaarden van jouw organisatie. Met een eigen collectie creëer je een dynamische werkomgeving die niet alleen als inspiratiebron voor je medewerkers dient, maar ook een blijvende indruk achterlaat op bezoekers en klanten. 

Een bedrijfscollectie biedt talloze voordelen voor een organisatie, maar effectief beheer ervan kan complex zijn en een behoorlijke uitdaging vormen. Wij combineren expertise met praktische begeleiding om jouw organisatie te helpen bij het opbouwen, beheren en optimaliseren van een bedrijfscollectie.

De meerwaarde van een bedrijfscollectie 

In bedrijfscollecties bevindt kunst zich in een voortdurende dialoog met de omgeving. Hierdoor bevinden bedrijfscollecties zich op een uniek kruispunt tussen oprechte waardering voor kunst en praktische toepassingen voor zakelijke doeleinden. Dit onderscheidt bedrijfscollecties van privéverzamelingen en museumcollecties. Een bedrijfscollectie gaat verder dan alleen het verfraaien van de werkomgeving; het is een waardevolle investering in jouw organisatie op meerdere vlakken. Het toont niet alleen betrokkenheid bij kunst en cultuur, maar getuigt ook van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Op de werkvloer draagt kunst bij aan een positieve bedrijfscultuur en stimuleert het de creativiteit en effectiviteit van medewerkers. Een bedrijfscollectie is een krachtig instrument om de visie, waarden en identiteit van je organisatie uit te dragen.

Beschik je over een eigen collectie?

Dan delen we graag onze expertise op het gebied van collectieadvies en -beheer. We inventariseren en adviseren bij zowel verzamelen als ontzamelen. In het geval van verzamelen, adviseren en begeleiden onze experts bij aankoop, werk in opdracht of bij beurs-, atelier-, en expositiebezoek. Ook kunnen we een collectiestrategie ontwikkelen voor je bestaande collectie en de eventuele uitbreiding daarvan. Is het uitgangspunt ontzamelen, dan stellen onze experts een plan op en coördineren we het traject van veilen en doneren. We beschikken over een groot netwerk van (inter)nationale veilinghuizen en online platforms en verbinden jou met de juiste kanalen.

Meer weten?

Benieuwd naar de impact van een bedrijfscollectie?

Een bedrijfscollectie is een krachtig instrument om de visie, waarden en identiteit van je organisatie uit te dragen. In onze brochure 'Kunst in bedrijf - collectieadvies en collectiebeheer' benadrukken we de waarde van kunst in het bedrijfsleven en leggen we uit hoe wij jou kunnen begeleiden bij het beheren en optimaliseren van jouw bedrijfscollectie.