Volledig ontzorgd ontzamelen

Ontzamelen is het proces waarbij een collectie of verzameling wordt uitgedund door objecten te veilen, te verkopen of anderszins af te stoten. Kunstwerken kunnen om verschillende redenen worden ontzameld, bijvoorbeeld omdat ze niet meer in lijn zijn met de tijdsgeest, of simpelweg omdat ze in het depot of de bezemkast zijn beland. Ontzamelen biedt de kans om deze kunstwerken een nieuw leven te geven bij liefhebbers. In het geval van collecties die eigendom zijn van overheidsinstellingen of musea, volgen wij de vervreemdingsprocedure zoals is vastgelegd in de Erfgoedwet en/of de richtlijnen van de LAMO (Leidraad Afstoten Museale Objecten). Wij ontzorgen jou als inbrengende partij volledig en nemen het gehele proces van ontzamelen uit handen, van het fotograferen, taxeren en veilen tot aan de financiĆ«le en logistieke afhandeling van de verkochte kunstwerken.  

Ben jij in het bezit van een collectie die niet meer voldoet aan je wensen?

Binnen onze dienstverlening bieden we organisaties en verzamelaars de mogelijkheid tot een volledig ontzameltraject. Wij zorgen ervoor dat alles met grote zorg en professionaliteit wordt afgehandeld, zodat jij er geen omkijken naar hebt. Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze experts.

Meer weten?

Benieuwd naar de impact van kunst op jouw organisatie?

In onze brochure 'De kracht van kunst in het kantoor - van werken naar ontmoeten' benadrukken we de waarde van kunst in het bedrijfsleven en laten we zien hoe kunst kan bijdragen aan het succes van jouw organisatie.

Download onze brochure