De kracht van kunst in het kantoor

Een prettige werkomgeving stimuleert gemotiveerde werknemers en bevordert een goed functionerend bedrijf. In de moderne zakelijke wereld waar kantoren zijn geëvolueerd tot ontmoetingsplekken, broedplaatsen van ideeën en centra voor innovatie, draagt kunst op doelgerichte wijze en op onbewust niveau bij aan een aangename en vitale werkomgeving.

Het verbinden van kunst met de kernwaarden en identiteit van je bedrijf, heeft een positieve impact op je bedrijfsimago en onderscheidt je van concurrenten. Kunst biedt niet alleen visuele aantrekkingskracht, maar fungeert tevens als een driedimensionaal visitekaartje voor bezoekers en potentiële klanten. Door gebruik te maken van onze verhuurformule, hoef je geen grote investeringen te doen. Bovendien biedt de inbegrepen kunstwissel je de mogelijkheid om jaarlijks eenvoudig in te spelen op de actualiteiten en veranderingen binnen jouw organisatie.

Meer informatie

De waarde van de wissel

Het kiezen van de juiste kunst, die aansluit bij zowel de behoeften als de identiteit van een organisatie, is maatwerk. Als je onderneming groeit en zich ontwikkelt, is het van waarde dat je kantoor dat reflecteert. In de verhuurformule van Business Art Service is een jaarlijkse kunstwissel inbegrepen. Op deze manier beweegt de collectie met je mee en kun je voor je werknemers en klanten een dynamische werkomgeving blijven creëren.

Een kunstwissel is de uitgelezen mogelijkheid om te evalueren of de kunst in je kantoor het imago van je organisatie nog weerspiegelt en of deze wellicht aangescherpt kan worden. Samen met een art consultant van Business Art Service  wordt bekeken wat de behoeften en wensen zijn voor nieuwe kunst in het kantoor. Welk kunstmedium past bij de huidige koers van de organisatie? Is er een topic dat aandacht verdient? Is er een bepaald kleurenschema dat ingezet kan worden om de sfeer op de werkvloer te beïnvloeden? In samenwerking met onze conservators van collectieadvies en -beheer wordt een nieuwe selectie kunstwerken voorgelegd, die zorgvuldig afgestemd wordt op de in kaart gebrachte wensen. Onze ervaren art handlers dragen zorg voor het transport en de inrichting.

Een inclusieve collectie

Bij Business Art Service staan we voor een inclusieve cultuur waarin diversiteit wordt aangemoedigd en we vinden het belangrijk dat onze collectie dat weerspiegelt. We streven ernaar om degenen die ondervertegenwoordigd zijn in de culturele wereld een podium te geven en daarmee een realistische afspiegeling te vormen van de maatschappij.

Een aanzienlijk deel van onze collectie is vervaardigd door kunstenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt door een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Ook vertegenwoordigen we veel kunstenaars die in hun werk verbinding zoeken met actuele thema’s op de politieke of maatschappelijke agenda. Zo dragen we bij aan een duurzame kunsteconomie én aan een duurzaam sociaal bewustzijn.

Bewuste kunstbeleving

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en circulariteit zijn termen die veelvuldig gebruikt worden in de zakelijke sector. Ook bij de kantoorinrichting wordt het steeds belangrijker om zorg te dragen voor mens en milieu, om zo toekomstige generaties niet verder te benadelen.

Onze verhuurformule is per definitie circulair, maar ook op andere vlakken zijn we bij Business Art Service actief bezig om de organisatie en onze dienstverlening nog duurzamer te maken. Dit voeren we ook door in onze collectie. Zo werken we bijvoorbeeld graag samen met kunstenaars die een thema als environmental sustainability verbinden met hun werk.

Benieuwd naar de impact van kunst op jouw organisatie?

In onze brochure 'De kracht van kunst in het kantoor - van werken naar ontmoeten' benadrukken we de waarde van kunst in het bedrijfsleven en laten we zien hoe kunst kan bijdragen aan het succes van jouw organisatie.