Meijburg & Co is een toonaangevend bedrijf in fiscale advisering, bestaande uit een team van deskundige belastingadviseurs. Ze zorgen voor naleving van compliance bij hun klanten en bedenken innovatieve fiscale structuren. Het bedrijf erkent het belang van cultuur in het bedrijfsleven, en de langdurige samenwerking met Business Art Service sinds 2012 heeft zich bewezen als een waardevolle toevoeging aan hun bedrijfscultuur.

Een uitdagende werkomgeving 

Hoewel de organisatie in de kern behoudend is, werken er bij Meijburg & Co meer creatieve denkers dan je zou verwachten. Vooral in het kantoor in Eindhoven vormen millennials een aanzienlijk deel van het team. Voor hen is de werkplek meer dan alleen een kantoorruimte; ze verlangen naar een inspirerende omgeving die hen uitdaagt. Daarom zet het management van Meijburg & Co zich in voor een stimulerende werkomgeving, wat heeft geleid tot de keuze om kunst in het kantoor te integreren.

De juiste kunst op de juiste plek 

Binnen het kantoor is een kleine commissie opgezet, die jaarlijks betrokken is bij de selectie van nieuwe kunstwerken. Jens Lamberg Karreman, partner bij KPMG Meijburg & Co: “We hebben geleerd om niet te overanalyseren en niet te keurig te willen doen.” Hij legt uit: “In het begin waren we wat voorzichtig en misschien een beetje behoudend bij het kiezen van kunstwerken, om te voorkomen dat ze te provocerend zouden zijn.” Onder begeleiding van een art consultant van Business Art Service zijn ze geleidelijk aan meer uitdagende werken gaan selecteren. Daarbij wordt ook overlegd over de juiste plek voor een dergelijk kunstwerk. In de vergaderkamers worden de wat meer ingetogen werken getoond, terwijl in de gangen en werkkamers de kunst juist impact mag hebben. 

Kunst als bron van inspiratie en diversiteit

In 2023 onderging het pand in Eindhoven een uitgebreide renovatie. Tijdens de renovatie werd overwogen om visuals, zoals bijvoorbeeld fotobehang met afbeeldingen van iconische Eindhovense gebouwen, te gebruiken om esthetiek en sfeer in het kantoor te creëren. Uiteindelijk werd er echter vol overtuiging voor kunst gekozen, vanwege de waardevolle discussies en conversaties die het oplevert.

Jens Lamberg Karreman benadrukt de positieve impact van kunst op het bedrijf én op het personeel: “Kunst prikkelt en bevordert de discussie, en dat is een eigenschap die fotobehang of een groenwand simpelweg niet kan bieden. Bovendien zijn visuals tegenwoordig in elk kantoor te vinden, maar bij Meijburg & Co streven we juist naar originaliteit en authenticiteit, zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten.”

IMG 0028 2 IMG 0031 3 IMG 0054 2 IMG 01621 3