Je kunt nu aan den lijve ondervinden dat er voor het maken van de constructies van kunstenaar Bram Spaan geen lijm en echt alleen maar een paar voorwerpen en zwaartekracht nodig is. In samenwerking met de kunstenaar heeft Business Art Service een 'Balans op het werk'-set uitgebracht, waarmee je de constructies zelf kunt namaken. Drie dobbelstenen, zes spijkers, een doosje lucifers en een setje dominostenen dagen je uit om je geduld op de proef te stellen.

In de fotoserie 'Evenwichtig in balans' van Bram Spaan zijn stapelingen van de meest uiteenlopende voorwerpen te zien: bestek, golfballen, telefoons, hamers en dobbelstenen. De gestapelde voorwerpen houden elkaar allemaal net in balans. Of de constructies van Bram Spaan niet tóch stiekem een trucje zijn? Met de ‘Balans op het werk'-set ontdek je het zelf.

Balans op het werk

HLB Blömer was een van de eerste organisaties wie de ‘Balans op het werk' set in ontvangst mocht nemen. Managementassistent Helma Versteeg bracht een bezoek aan onze expositieruimte voor de jaarlijkse kunstwissel toen ze het werk van Bram Spaan voor het eerst zag. Ze wist meteen dat dit een perfecte serie was voor de vergaderzalen. In combinatie met de set zorgt het kunstwerk voor de perfecte break tussen de vergaderingen of ter vermaak tijdens de borrel. Kunst doet hier echt wel wat, en als dat dan gecombineerd kan worden met wat freubelen, geeft dat extra effect. Ja, zo balanceren zorgt echt voor concentratie.

De balans op het werk set

De set komt met een publicaties over het werk - waarin per foto ook een kleine handleiding is opgenomen hoe deze te reconstrueren. Lijkt het je wel wat om binnenkort zelf zo’n meditatief balanswerk boven je bureau te hebben hangen? Neem dan contact met ons op over de werken en de ‘Balans op het werk' set.

Boek+Bram+Spaan+2 IMG 4661 editXL 1 IMG 4661 editXL IMG 7563
IMG 7565 IMG 7566 Unknown 24 Unknown 4