Kunstenaars gezocht (NL/BE)

Kunst verbindt, inspireert en geeft kleur aan ons leven. Bij Business Art Service en Kunst.nl zetten we ons in om kunstenaars en hun werk bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. Daarom organiseren we jaarlijks, inmiddels al voor de achttiende keer, de Art Awards. Of je nu aan de start van je carrière staat of al een gevestigde naam bent, wij nodigen iedereen uit om mee te doen. Dit jaar zal de uitreiking van de Art Awards plaatsvinden op donderdag 7 november.

Doe mee!

De Art Awards bieden een podium waar creatief talent erkend en beloond wordt. Ben jij een kunstenaar met een unieke visie en kun je deze omzetten in een kunstwerk dat impact maakt? Meld je dan vanaf 1 juli aan voor de Art Awards 2024. Als kunstenaar kun je deelnemen binnen de categorieën grafiek, schilderkunst en fotografie. In alle drie de categorieën verdelen we een juryprijs en een publieksprijs van respectievelijk € 1000,- en € 500,-.

De juryprijs

De juryprijs van € 1000,- wordt bepaald door een team van kunstprofessionals. Elk jurylid brengt zijn eigen expertise in en hanteert specifieke criteria per categorie. Voor elke categorie selecteert de jury één winnaar voor de juryprijs en vier genomineerden voor de publieksprijs. Vervolgens kan er online gestemd worden voor de publieksprijs. De genomineerde en winnende werken worden tentoongesteld tijdens de Art Awards Night.

De publieksprijs

Ben jij zelf geen kunstenaar maar wil je toch deel uitmaken van de Art Awards 2024? Jij kunt je steentje bijdragen door te stemmen voor de publieksprijs ter waarde van  € 500,-. Dit doe je door online je stem uit te brengen op jouw favoriete kunstwerk. Stemmen kan van 22 oktober tot en met 6 november 2024.

Hoe doe je mee?

De inschrijving voor de Art Awards 2024 opent op 1 juli. Je inzending is in eerste instantie digitaal. Op de webpagina’s grafiek, schilderkunst en fotografie kun je precies lezen hoe je kunt deelnemen aan de Art Awards. Meld je aan vóór 20 september 2024, daarna kan je inzending helaas niet meer meegenomen worden in de selectieprocedure. Het is een vereiste dat je in Nederland of België woonachtig bent. Je inzending moet gemaakt zijn na 2020 en mag niet reeds verkocht zijn aan derden. Bekijk de aanvullende voorwaarden voor deelname op de pagina van de gekozen categorie.

Save the dates

Nog even alle belangrijke data rond de Art Awards 2024 op een rijtje:

1 juli: aanmeldingen open 

20 september: aanmeldingen gesloten 

22 oktober t/m 6 november: online stemmen op de publieksprijs 

7 november: prijsuitreiking op de Art Awards Night 2024

Impressie Art Awards Night 2023

Meer informatie over het precieze programma van de Art Awards Night van 2024 volgt. Tot die tijd kun je hieronder een kijkje nemen bij de Art Awards van vorig jaar.

P1220231 v2 P1220433 P1220579 P1220592 v2

Over Business Art Service

Bij Business Art Service zijn we overtuigd van de kracht van kunst. Als experts in kunstadvies en -verhuur verbinden we mensen door middel van kunst. Wij begrijpen de kwaliteit van kunst om te kunnen inspireren, transformeren en communiceren zonder woorden. We zijn de schakel tussen kunstenaar en klant en creëren impact met een kwaliteitscollectie die is opgebouwd uit diverse kunstvormen. Met vier decennia aan kennis en ervaring zijn we marktleider in verhuur van hedendaagse kunst binnen de zakelijke sector in Nederland en België. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in collectiebeheer en -advies en bieden we consultancy bij werk in opdracht.